22. helmikuuta 2015

Ja kevät tulee taas



Nopeatekoinen ja superherkullinen thairuoka maistuu milloin vain. Tämänkin yksinkertaisen curryn valmistamiseen menee aikaa vain alle puoli tuntia. Minimaalinen vaiva, maksimaalinen maku - tätä voi olla thaimaalainen kotiruoka parhaimmillaan. Tuo ihanan punainen väri jotenkin kaukaisesti muistuttaa auringosta eli tulevasta keväästä. Kyllä se sieltä tulee niinkuin ennenkin. Ohje on peräisin kirjasta kin a-roi du suay - thaimaalainen kotiruoka.   


Kanaa ja bambunversoja punaisessa curryssa

(kaeng-pet gai sai nor-mai)

  • 2 rkl kasviöljyä
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 kuivattua kaffirlimetinlehteä
  • 300 broilerin rintafileetä leikattuna 1 cm paksuiksi suikaleiksi
  • 2 dl kanalientä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tlk bambunversoja
  • 2 tl kalakastiketta
  • ½ tl sokeria
  • 1 iso punainen chili
  • 1 dl tuoreita thaibasilikan lehtiä



Kuumenna öljy wokissa keskilämmöllä. Lisää currytahna koko ajan sekoittaen. Kaada kookoskerma mukaan vähän kerrallaan. Lisää kaffirlimetinlehdet ja broileri, keitä hiljalleen kunnes broileri on lähes kypsää. 

Lisää kanaliemi, kookosmaito ja bambunversot. Kiehauttamisen jälkeen mausta kalakastikkeella ja sokerilla. Ota wokki pois liedeltä ja sekoita mukaan suikaloitu chili ja thaibasilikan lehdet. Tarjoile jasmiiniriisin kanssa.



Biisisuositus: CMX - Rakkaudessa ja Sodassa



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti