9. maaliskuuta 2014

Possun potkat Happy Joen seurassa



Edessäni oli kolme isoa sian sorkan yläpuolista koipipalaa eli kiekoiksi leikattua potkaa, ja mietin mitä niistä teen. Selvää oli, että ne vaativat pitkän kypsennysajan, joten valinta oli tehtävä keittämisen tai hauduttamisen kesken. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Ensin kunnon väri pannulla ja sitten uuniin niin pitkäksi aikaa, että liha irtoaa luista. On vaikea kuvitella helpompaa ruokaa, joka valmistuu melkein kuin itsestään. Ja kun potkat maksoivat yhteensä viitisen euroa, otan mielelläni revanssin tästä mainiosta ruhon osasta toistekin.

Possun potkat siiderissä

  • possun potkakiekkoja
  • suolaa ja mustapippuria
  • voita ja oliiviöljyä
  • ½ litraa kanalientä
  • 200 g paseerattua tomaattia
  • 0,33 tölkki omenasiideriä (Happy Joe)
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 isoa sipulia

Hiero huoneenlämpöisiin potkiin suolaa ja pippuria. Paista koivet padassa voi-öljyseoksessa kauttaaltaan ruskeiksi. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa kokonaiset valkosipulinkynnet ja sipulilohkot ja paistele niitäkin hetki. Valmista kanaliemi ja sekoita joukkoon paseerattu tomaatti ja siideri. Kiehauta liemi ja kaada pataan potkien päälle. Heitä joukkoon laakerinlehdet ja kypsennä vähintään neljä tuntia. Tärkeintä, että liha on niin mureaa, että se irtoaa luista. Mausta vielä tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Potkien lisäkkeenä maistuvat tryffeliöljyllä maustettu perunamuussi ja pekoniruusukaalipaistos.

Biisisuositus: Jukka Poika - Siideripissis

6 kommenttia:

  1. Possunpotkat on meilläkin pyörinyt mielessä kun näin niitä juuri Chef Wotkinsilla. Ja Happy Joekin on joskus elänyt jääkaapissamme. :) Kenties tulevana viikonloppuna sitten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnellisia ovat ainakin kokki ja Joe :) Possu tuskin, kun menetti jalkansa!

      Poista
  2. Ooh, miten ihanan helppo ohje, ja varmasti tosi hyvää. Minä taidan kokeilla tätä jonain saunailtana. ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainio saunaruoka onkin! Tai sitten ei, jos kokki viihtyy saunassa yhtä pitkään kuin sika uunissa :)

      Poista
  3. Heps! Käytin tätä reseptiä pohjana kun haudutin possun potkaa. Hyvä idea tuo Happy Joe, kiitos!
    T:Mika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun löysit tänne! Sinun reseptissä on mainio lisämauste tuo Dijon sinappi. Toimii pomminvarmasti possun ja sidukan kanssa!

      Poista