21. lokakuuta 2013

Takuuvarma antipasto - bruschetta









Paahdetut leipäviipaleet, joita on sipaistu valkosipulilla ja joiden päälle on pirskoteltu hyvää oliiviöljyä, ovat mainiota alkuruokaa. Kerrassaan herkullinen tapa kiihottaa ruokahalua ja virittäytyä seuraavaan ruokalajiin! Perusbruschetan päälle käy niin klassinen tomaatti-basilikayhdistelmä kuin erilaiset tahnatkin.

Tomaattibruschetta

  • 4 kypsää tomaattia
  • ½ ruukku basilikaa
  • 4 rkl hyvää oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria myllystä
  • maalaisleipää
  • muutama valkosipulin kynsi

Kuutioi tomaatit (ja poista halutessasi siemenkodat). Suikaloi basilikan lehdet. Yhdistä kulhossa tomaattikuutiot, basilika, oliiviöljy ja rouhaise sekaan suolaa ja pippuria. Anna maustua hetki. Paahda leipäviipaleet parilapannulla tai uunissa grillivastuksen alla 250 asteessa. Varo, etteivät leivät pala. Hiero kuumia leipiä halkaistulla valkosipulinkynnellä. Levitä tomaattiseos leipien päälle ja tarjoile heti.

Kikherne-kapristahnabruschetta

  • 400 g tölkki kypsiä kikherneitä
  • 2 rkl kapriksia
  • ruukku lehtipersiljaa
  • 4 rkl hyvää oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa
  • chilijauhetta
  • maalaisleipää 
  • muutama valkosipulin kynsi

Soseuta kikherneet, 1 rkl kapriksia, persiljan lehdet ja oliiviöljy sauvasekoittimella. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja chilijauheella. Sekoita tahnaan lopuksi ruokalusikallinen karkeasti rouhittua kaprista. Levitä tahna paahdettujen leipien päälle, joita olet sivellyt puolikkaalla valkosipulinkynnellä. Tarjoile lämpimänä. 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti