29. heinäkuuta 2015

Pomminvarma mansikkakakku



Unikeonpäivänä vietetään meillä sattumoisin myös nimipäiväjuhlia ja silloin tapanani on ollut tehdä aina kesän ensimmäinen mansikkakakku. Mansikkakakku valmistuu seuraavalla luottoreseptilläni, joka on peräisin jostakin vanhasta Kodin Kuvalehdestä. Olen käyttänyt tätä reseptiä jo vuosia - lopputulos on vaan niin uskomattoman mehevä ja raikas. Vaikka utelias mieleni palaa halusta kokeilla aina myös uusia reseptejä, jotkut asiat vain on ja pysyy. Tämä on klassikko! 



Mansikkakakku


Sokerikakkupohja

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta  

Kostutusliemi

  • 2 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Täyte

  • litra mansikoita
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ purkkia maitorahkaa (250 g purkista) 
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • litra mansikoita
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1/4 purkkia maitorahkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon sekaan. Kääntele varovasti sekaisin. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla 175 asteessa noin puoli tuntia. Anna vetäytyä vuoassa vartti ennen kumoamista. Kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä, täyttää seuraavana ja koristella kolmantena. Näin kakku syntyy kuin itsestään.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan sahalaitaisella veitsellä. Asettele tarjoiluvadin suojaksi leivinpaperisuikaleita. Nosta pohjalevy vadille ja kostuta se kolmasosalla kostutusliemestä. Perkaa ja viipaloi mansikat täytettä varten. Vaahdota kerma, lisää rahka ja sokerit. Levitä pohjalle puolet mansikkaviipaleista ja näiden päälle puolet kermarahkasta.

Nosta päälle toinen pohjalevy, kostuta se. Levitä loput mansikat ja kermarahka levylle. Nosta kansi päälle ja kostuta myös se hyvin. Päällystä kakku kelmulla ja nosta päälle kevyt paino. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa vaikka yön yli.

Vaahdota koristelun kerma, lisää rahka ja sokerit. Levitä kerma tasaisesti koko kakulle. Asettele mansikat. Reunat voi myös koristella pursottamalla. Poista suojana olleet leivinpaperisuikaleet. 

Biisisuositus: The Beatles - Strawberry Fields Forever

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti