2. toukokuuta 2015

Kiinalaiset tahmasiivet



Chicken wingsit eivät varmasti ole kaikkein trendikkäintä ruokaa. Itse niitä ei ole tullut tehtyä enää vuosikausiin. Kuusivuotias niistä kuitenkin pitää varsinkin kun hän joskus saa meidät raahattua tiettyyn kolmikirjaimiseen ketjuravintolaan. Valikoitujen salaattiainesten, nakkien ja lihapullien ohella kanansiivet uppoavat kohtuullisen hyvin. Eli ehkä olisi aika etsiä sopiva vaihtoehto näille varsin teollisen tunkkaisen makuisille tuotteille. Kanansiipiä löytyy hyvin marinoimattomanakin jo pienemmistäkin marketeista eli itse raaka-aineessahan ei ole mitään vikaa. Liha on luiden vieressä aina maukkaampaa.

Tämä siipisovellus pohjautuu amerikan kiinalaisten perinteiseen ohjeeseen "kenraali Tso'n kana" ja on pöllitty Carlsbad Cravings-blogista. Ohjeella ei ole mitään tekemistä valmiiksi marinoitujen siipien kanssa, nämä maistuvat aivan mahtavilta. Valmistus tapahtuu kahdessa vaiheessa, eli siivet viettävät suurimman osan ajasta uunissa kuivamausteseoksen kyllästäminä. Jutun clue on rubiin lisätty leivinjauhe, joka imee kanasta kosteutta ja helpottaa rapean kuoren aikaan saamista. Toinen pointti on inkiväärijauhe, jota on annosteltu seokseen varsin anteliaasti. Ja kastike, joka on syntisen makeaa ja tahmaista, juuri sellaista kun sen olettaisi ja toivoisi olevan.



Kiinalaiset tahmasiivet


  • 800 g marinoimattomia broilerinsiipiä

Rubi

  • 1 rkl leivinjauhetta
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 2 rkl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sipulijauhetta
  • 1 tl valkosipulijauhetta
Tahmakastike
  • 1 dl sokeria
  • 2 rkl vettä
  • ½ dl vaaleaa soijakastiketta
  • ½ dl miriniä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 tl srirachaa
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • ¼ tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • (tilkka vettä)
  • 1-2 rkl ruskeaa maizenaa
  • 1 rkl paahdettuja seesamin siemeniä

Lämmitä uuni 220 asteeseen. Sekoita kuivamausteseoksen ainekset keskenään ja pyörittele kanansiivet siinä kauttaaltaan. Levitä siivet tasaisesti uuniritilälle uunin keskitasolle ja laita sen alle leivinpaperilla vuorattu uunipannu keräämään siivistä tippuva rasva. Paista uunissa 30-40 minuuttia, kunnes siivet ovat kauniin ruskeita.

Sekoita sokeri ja vesi kattilassa ja kuumenna keskilämmöllä parin minuutin ajan. Lisää muut kastikkeen ainekset ja keittele taas pari minuuttia kunnes kastike sakenee kauniiksi karamellikastikkeeksi. Pyörittele paistettuja kanansiipiä kunnolla kastikkeessa ja ripottele paahdetut seesaminsiemenet päälle. Syö sormin ja nuoleskele sormet lopuksi puhtaaksi.

Biisisuositus, (kasaribiisi kasariruoalle): Mr Mister - Broken Wings



2 kommenttia:

  1. Onpa kiva ohje! Trendikästä tai ei, mutta minä ainakin olen nykyään ihan hulluna (itse maustettuihin) kanansiipiin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eihän meillä koskaan olla oltu kovin trendikkäitä ruoan ( eikä kyllä minkään muukaan ) suhteen. Hyvä ruoka on ilo ja elämän tarkoitus olipa se nyt tapetilla tai mieluummin ei...

      Poista