21. kesäkuuta 2014

Savukalatahna ja muita juhannuksen taikoja



Grillin herkuille, raakamakkaralle ja Tomi Björckin possubulgogille, ei jäänyt vatsassa paljon sijaa, kun kalaisat alkupalat valloittivat vatsaontelomme juhannuspöydässä. Eihän se toki uutta ollut, kala on aiemminkin ollut se odotetuin juttu - oli kyse sitten koivu- tai kuusijuhlasta. 

Keskikesän juhlapöydän antimet saavat olla runsaat, mutta helposti valmistettavat. Tässä yksi Maku-lehdestä napattu.

Savukalatahna


  • 300 g lämminsavulohta
  • 1 kesäsipulin varsi
  • 50 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ¼ tl valkopippuria

Hienonna savulohi haarukalla (poista ruodot). Silppua kesäsipulin varsi ja tilli. Sekoita kaikki ainekset pehmeäksi tahnaksi ja tarjoa vaikka saaristolaisleivän päällä.








3 kommenttia:

  1. Kalatahnat on kyllä niiin hyvää, mutta jostain syystä ei ole koskaan tullut itse tehtyä. Otanpa tästä reseptin talteen...

    Kalapöytä on usein niin hyvää, että pääruoka jää vähälle. Tuttu tunne siis. :)

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä herkulta! Kuulostaa kovin tutulta meilläkin tuo kalapöydän nouseminen ykkössuosikiksi :)

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä kruunu saaristolaisleivän päällä! Runsaat ja maukkaat kalapöydän herkut riittäisivät usein mainiosti, mutta kun sitä ei tahdo uskoa, että vähemmälläkin pärjää :)

    VastaaPoista