1. helmikuuta 2014

Pennevuoka pienistä sienistä



Tämä on ihanan kotoisa ja runsas ruoka, joka sopii hyvin kylmään talvipäivään. Ohje on aikoinaan bongattu kirjasta Italian viettelykset (Enkovaara-Astraldi). Tätä syödessä tulee taatusti tunteikas ja lohdullinen olo kuten myös kuunnellessa Suomi-progen vähemmän tunnetun suuruuden Matti Järvisen Pieni sieni -biisiä.   

Sienillä maustettu pennevuoka

(Pasticcio di penne al forno)

  • 300 g pennepastaa
  • 300 g herkkusieniä
  • 15 g kuivattuja tatteja
  • 100 g saunapalvia tai 50 g pekonia
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • tuoretta persiljaa
  • tuoretta oreganoa (kuivattukin käy)
  • tuoretta meiramia (kuivattukin käy)
  • valkosipulin kynsi
  • mustapippuria

Valkokastike
  • 6 dl (täys)maitoa
  • 50 g voita
  • reilu 4 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää
  • reilu 5 rkl raastettua parmesaania
  • 3/4 dl kermaa
  • 2 keltuaista

Pane kuivatut tatit veteen pehmenemään. Lämmitä maito valkokastiketta varten. Sulata kattilassa voi ja vispilöi jauhot joukkoon. Kypsytä jauhoja hetki ja kaada kuuma maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla, pippurilla ja aavistuksella muskottipähkinää. Sekoita noin 4 rkl parmesaania kastikkeeseen ja lisää myös kerma. Kun kastike on hieman jäähtynyt, lisää keltuaiset joukkoon. 

Laita penne kiehumaan runsaaseen, suolalla maustettuun veteen. Jätä se hieman normaalia al dentemmäksi. Paista pilkottua saunapalvia tai pekonia oliiviöljyssä pannulla. Lisää pilkotut herkkusienet ja valutetut tatit joukkoon. Heitä mukaan yrtit ja hienonnettu valkosipuli. Mausta mustapippurilla  ja tarvittaessa suolalla.  

Lisää valutettu pasta ja sieniseos kastikkeen joukkoon. Kumoa seos voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle raastettua parmesaania. Paista 180 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.



Viinisuositus: Don Camillo Sangiovese, Italia 

Biisisuositus: Matti Järvinen - Pieni sieni



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti