2. tammikuuta 2014

Mustapapu-porkkanachili



Ihana on tämä kansallinen yhteisymmärrys terveellisten elintapojen ja ruoan suhteen aina juuri tähän aikaan vuodesta. Kuntosalit ja ohjatut liikuntasessiot täyttyvät tammikuussa ja ruokafoorumit pullistelevat kevyemmistä ohjeista. Pitipä se pistää omakin lusikka soppaan, eli kasvispainotteisempi postaus lievittämään mässäilyn jälkeistä huonoa omatuntoa.

No, kuvittelin ympärilleni vielä kunnon nietokset ja mittariin parikymmentä pakkasastetta. Kun jääkaapista löytyi nippu erivärisiä chilejä (mihinkähän jouluruokaan nekin oli tarkoitus sijoittaa), oli suunta jo selvillä. Mausteinen lämmittävä chili laittaisi veren kiertämään ja sulattaisi vääriin paikkoihin kasaantuneet rasvakertymät.

Mustapapu-porkkanachili


  • oliiviöljyä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 3 porkkanaa
  • 1 punainen paprika
  • 2 tuoretta punaista chiliä
  • 1½ tl juustokuminaa
  • 1½ tl currya
  • 2 tl savupaprikajauhetta
  • 5 dl kana- tai kasvislientä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 tlk mustapapuja
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoiluun

  • kevyttä ranskankermaa
  • ruohosipulia

Pilko sipuli ja kuullota oliiviöljyssä isossa kasarissa muutaman minuutin ajan. Lisää kuutioitu porkkana, paprika ja valkosipuli. Hämmentele pari minuuttia ja heitä sekaan hienonnetut chilit ja juustokumina. Lisää hetken päästä puolet kanaliemestä, curry ja paprikajauhe sekä lopuksi tomaattimurska. Anna chilin kiehua hiljalleen pari tuntia. Lisää välillä kanalientä, jos keitos tuntuu liian sakealta. Kun porkkanat alkavat pehmetä, valuta pavut, lisää pataan ja mausta suolalla sekä pippurilla. Hauduta vielä puolisen tuntia ja tarjoile ranskankerman, ruohosipulisilpun ja pehmeän leivän kera.




Biisisuositus: Red Hot Chili Peppers - Otherside

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti