17. tammikuuta 2014

Limoncello panna cotta



Limoncello tuo aina mieleeni Sisilian, jossa kävimme Pöllön kanssa vuosia sitten. Ote matkapäiväkirjasta:

"On ihme, että ihmiset pysyvät hengissä Palermon kaduilla. Kaikkialla kuuluu vespojen pärinä ja autojen tööttäily. Äänitorvilla puhuminen on ihan oma kielensä; on tervehdystööttäys, flirttitööttäys, painu siitä tööttäys ja oletko idiootti tööttäys. Jotenkin pääsimme sukkuloimaan Theatro Massimolle. Portaille ei päässyt kuolemaan, kuten Kummisedän loppukohtauksessa, mutta toisaalta on ihan mukavaa olla elossa."  


Limoncello panna cotta

  • 2 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl täysmaitoa
  • ½ dl sokeria
  • vaniljatanko halkaistuna
  • 1 rkl Limoncello-likööriä
  • 2 tl lemon curdia
  • 1 dl kreikkalaista jogurttia

Laita liivatelehdet likoamaan väljään kylmään veteen 10 minuutiksi. Kaada kerma-maitoseos kattilaan ja lisää myös halkaistu vaniljatanko siemenineen sekä sokeri. Kuumenna lähes kiehumispisteeseen. Siivilöi kerma kulhoon. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sekoita ne vielä lämpimään kermaseokseen. Lisää lopuksi Limoncello, lemon curd sekä jogurtti. Sekoita hyvin. Kaada joko tarjoilumaljoihin tai halutessasi kumottaviin astioihin ja siirrä kylmään vähintään kahdeksi tunniksi.      

Biisisuositus: U2 - Lemon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti