5. marraskuuta 2013

Intialaiset lammaspyörykät



Ulkona on jo niin epämiellyttävän kylmä ilma, ettei sinne voi päästää koiraakaan (jos meillä olisi koira). Kissamme on sen verran viisas elukka, ettei tuonne räntäsateen sekaan edes yritä karata. Vaatii vain surkeasti naukuen lisää pöperöä kuppiinsa. Talven lähestyessä ruumis alkaa kaivata lisää jotain lämmittävää sisäänsä, ja mikäpä sen homman paremmin hoitaisi kuin mausteinen intialainen ruoka.

Tämä ohje on kirjasta Makunautintoja Intiasta (Naresh Mehra - Dag Hermelin - Bruno Ehrs).

Intialaiset lampaanlihapyörykät

  • 400 g lampaan jauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • ½ tl garam masalaa
  • ½ tl jauhettua korianteria
  • 1 muna
  • 1 dl tuoretta korianteria
  • suolaa

Tomaattinen kastike
  • 2 dl paseerattua tomaattia
  • 1 sipuli
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 cm pala inkivääriä
  • 1 tl juustokuminan siemeniä
  • ½ tl kurkumaa
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • ½ tl garam masalaa
  • tarjoiluun tuoretta korianteria

Aloita kastikkeesta. Kuullota sipuli öljyssä pannulla ja lisää murskatut juustokuminan siemenet. Paistele pari minuuttia. Lisää sekaan hienonnetut valkosipuli ja inkivääri. Kypsennä hetki ja lisää chilijauhe ja kurkuma. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja keittele ainakin varttitunnin ajan. Lisää vettä jos kastike sakenee liikaa. Lisää lopuksi garam masala ja korianterijauhe.

Kastikkeen kiehuessa tee pyörykät. Hienonna sipulit ja inkivääri. Sekoita kaikki pyöryköiden aineet keskenään ja muotoile taikinasta pienehköjä tiiviitä lihapullia. Paista kovahkolla lämmöllä varovasti ruskeiksi.

Tarjoa esimerkiksi basmati-riisin, intialaisen leivän ja raitan kanssa.




Viinisuositus: Casa Silva Carmenère Reserva

Biisisuositus: Kashmir - Mom in Love, Daddy in Space




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti