24. lokakuuta 2013

Tonnikalalla täytetyt cannellonit

Pastaviikon neljäs päivä.




Tänään päädyttiin tekemään pastaa uunissa. Yleensä täytetyt cannellonit ovat hyvin meheviä, mutta tässä ohjeessa sisälle tulevan täytteen on tarkoitus olla suhteellisen kuivaa, jolloin tomaattikastikkeen osuus korostuu. Kastike syntyy vaivattomasti tölkkitomaateista tai tomaattimurskasta. Haudutettaviin kastikkeisiin tölkkitomaatit ovat parempi vaihtoehto kuin tähän aikaan kaupasta saatavat tomaatit. Kirsikkatomaatteja kannattaa käyttää silloin, jos haluaa raikkaan ja hapokkaan kastikkeen. Säilötyissäkin tomaateissa on eroja; italialainen Mutti voittaa mennen tullen markettien omat merkit.      

Tonnikalalla täytetyt cannellonit (Cannelloni con ripieno di tonno)

  • cannelloniputkia
  • 2 tölkkiä tonnikalaa (öljyssä)
  • 2 mozzarellapalloa
  • 4 rkl kapriksia
  • kuivattua oreganoa
  • tuoretta chiliä (hieman)
  • pari rkl creme fraichea
  • reilusti oliiviöljyä

Tomaattikastike

  • 2 tölkkiä hyvälaatuista tomaattimurskaa tai tölkkitomaatteja
  • 1 iso sipuli 
  • voita 

Laita ensin tomaattikastike porisemaan, sillä sen täytyy hautua 20 minuuttia. Hienonna sipuli ja freesaa se voissa. Lisää tomaattimurska tai pilkotut tölkkitomaatit ja jätä hautumaan.

Kastikkeen hautuessa tee täyte. Pilko tonnikala kulhossa ja lisää joukkoon pieneksi kuutioidut mozzarellat. Sekoita mukaan kaprikset, oregano ja hienoksi silputtu chili. Notkeuta seosta creme fraichella ja oliiviöljyllä, jota saa olla reilusti. Rouhaise vielä mukaan suolat ja pippurit. Täytä cannellonit.

Lisää vuoan pohjalle voinokareita ja ohut kerros tomaattikastiketta. Lisää cannellonit ja levitä pastaputkien päälle loppu tomaattikastikkeesta sekä voinokareita. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti