20. lokakuuta 2013

Rikollisen hyvä suklaa-mantelitorttu



Tämä suklaatorttu on mielestäni "se paras suklaatorttu". Reseptin alkuperän vuoksi voi sanoa, että se on jopa rikollisen hyvää, sillä tällä reseptillä itse Carmela Soprano on hemmotellut perhettään. Sopranos on muuten eittämättä yksi kaikkien aikojen parhaista tv-sarjoista (R.I.P. James Gandolfini). Olen laiskuuttani hieman oikonut Sopranos -kirjasta löytyvää reseptiä, älkää ampuko minua tämän vuoksi. Lopputulos on siitä huolimatta huikea ja edustaa dolce vitaa parhaimmillaan.


Caprilainen suklaa-mantelitorttu (Torta caprese)

  • 3 pussia (à 80 g) mantelijauhetta
  • 225 g suolatonta voita
  • 2 1/3 dl sokeria
  • 6 suurta huoneenlämpöistä kananmunaa
  • 200 g taloussuklaata
  • ripaus suolaa
  • tomusokeria

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisijaltaan 23 cm) pohja leivinpaperilla. Voitele ja jauhota vuoka. Ravista ylimääräiset jauhot pois. Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä se jäähtymään. 

Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset suolan kanssa alhaisella teholla vaahdoksi. Lisää ½ dl sokeria ja vatkaa kovemmalla teholla kunnes saat valkuaisvaahdosta nosteltua pehmeitä huippuja. 

Vatkaa (noin 5 minuuttia) pehmeä voi ja 1 3/4 dl sokeria kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset joukkoon yksitellen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Hämmennä seokseen jäähtynyt suklaa sekä mantelijauhe. Lisää seuraavaksi noin neljännes valkuaisvaahdosta, jotta saat taikinasta kuohkean. Sekoita joukkoon sitten loputkin vaahdosta.

Kaada taikina vuokaan. Kypsennä uunin alatasolla noin 45 minuuttia. Kakun tulee olla kypsä reunoilta, mutta kostea ja pehmeä sisältä. Anna jäähtyä 10 minuuttia vuoassaan ritilän päällä. Kumoa kakku ja irrota leivinpaperi pohjasta. Kumoa vielä uudestaan niin, että paistopuoli jää ylös. Jäähdytä kakku kokonaan ja siivilöi pinnalle tomusokeria. Nyt voit viimein lohkaista palan tästä täydellisestä rikoksesta.

Biisisuositus: The Sopranos theme song - Woke Up This Morning

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti