25. lokakuuta 2013

Katkarapupasta inkivääri-tomaattikastikkeella

Pastaviikon viides päivä.



Yksi täydellisen pastareseptin tärkeimmistä elementeistä on onnistunut ajoitus. Vaikka olo kuinka tuntuisi luovalta, on hyvä pysähtyä minuutiksi miettimään, missä järjestyksessä aikoo asiat tehdä. Kymmenen minuuttia kuluu todella nopeasti. Varsinkin jos katat samalla pöytää kun pastan keittoajasta on jäljellä neljä minuuttia ja valkosipuli on vielä pilkkomatta. Eikä paistinpannukaan ole näköjään vielä lämpiämässä.

Kauppareissulta oli tarttunut mukaan jättikatkarapuja, tuoretta inkivääriä sekä korianteria ja rucolaa. Niin, ja pullo valkoviiniä. Ensin tuli mieleen kehitellä jotain akselilla aasia meets italia, mutta tarkemman harkinnan jälkeen korianteri sai jäädä odottamaan uusia innovaatioita. Valkoviiniä ei oltu tarjoiltu ruokapöydässämme sitten kesän kuumien päivien, ja kun arki-iltana ei passaa koko pulloa ruokajuomana ryystää, osa siitä sai päätyä kastikkeeseen. Loistava päätös! Varovaisesti muotoillen osui ja upposi.

Katkarapupasta inkivääri-tomaattikastikkeella


  • 250 g fettucinia tai linguinea

Tomaattikastike
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 400 g purkki hyvää tomaattimurskaa (Mutti)
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 3 cm pala kuorittua, silputtua inkivääriä
  • ½ dl valkoviiniä
  • ripaus sokeria ja suolaa

Jättikatkaravut
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g kypsiä jättikatkarapuja
  • ½ tuore chili siemenet poistettuna
  • loraus valkoviiniä
  • suolaa

Tarjoiluun
  • rucolaa
  • vastarouhittua mustapippuria

Laita pastavesi kiehumaan ja aloita kastikkeesta. Kuori ja hienonna inkivääri. Pilko valkosipuli. Lämmitä paistinpannua kohtalaisella lämmöllä ja lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä. Freesaa inkivääriä ja valkosipulia minuutti ja kaada tomaattimurska joukkoon. Sekoita ja kypsyttele pari minuuttia ja lisää valkoviini, sokeri, suola ja silputtu rucola. Keitä kastiketta kannen alla miedolla lämmöllä 20 minuuttia. Kastikkeen muhiessa huuhtele ja sulata katkaravut lävikössä ja laita talouspaperin päälle kuivamaan.

Kun pastavesi kiehuu, lisää suola ja pasta. Lämmitä toinen paistinpannu. Kun pastan keittoajasta on jäljellä viisi minuuttia, lisää oliiviöljy ja sulatetut katkaravut ja hienonnettu chili. Paista niihin väriä pari minuuttia ja kaada paistinpannulle valkoviini. Mausta suolalla.

Kun pasta on al dente, valuta se lävikössä ja kaada tomaattikastikkeen joukkoon pannulle. Sekoita hyvin ja annostele lautasille. Valuta katkaravut nesteineen pastan päälle ja viimeistele rucolalla, oliiviöljyllä ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Viinisuositus: Leyda Sauvignon Gris Kadun Vineyard - Chile

Biisisuositus: Jarkko Martikainen - Pidän tästä paikasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti