22. lokakuuta 2013

Farfallea herneiden ja pekonin kera

Pastaviikon toinen päivä.





Mitä pastasta voisi sanoa! Se on parasta arki- ja juhlaruokaa. Se on pikaruoka numero uno, ja se myös lohduttaa mukavasti, kun taivaalta sataa tiskirätin kokoisia räntäsadehiutaleita. Pastan ääressä mielipiteet vaihtuvat ystävien kesken ja sen ääressä rakastutaan. Ja pastahan on myös lasten suurta herkkua. Pastaa voi syödä kotona ja tilata ravintolassa. Siihen ei koskaan kyllästy, se on loistava syy avata viinipullo. Tietäväthän sen jo italialaisetkin, jotka syövät pastaa ainakin kerran päivässä. Yksi asia pastan tarjoamisessa on kuitenkin muistettava: pasta ei odota ruokailijaa, ruokailija odottaa pastaa. La pasta non aspetta. 


Herne-pekonipasta (Farfalle con piselli e pancetta)


  • 300 g farfallea tai muuta hyvin kastiketta sitovaa pastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • puolikas purjo
  • reilu 100 g pekonia tai pancettaa
  • 100 g pakasteherneitä
  • pastan keitinvettä
  • 2 rkl creme fraichea
  • parmesaania
  • lisää oliiviöljyä

Kuumenna kattilallinen vettä kiehuvaksi, lisää reilusti suolaa ja heitä pasta sekaan. Voit laittaa hetkeksi kannen kattilan päälle, jotta saat pastaveden kiehumaan taas nopeasti. Kuumenna voin ja oliiviöljyn sekoitusta paistinpannulla keskilämmöllä ja lisää pesty, pilkottu purjo. Freesaa purjoa pari minuuttia. Lisää kuutioitu pekoni ja paista taas hetki. 

Kun pekoni alkaa kypsyä, kumoa pannulle herneet. Voit lisätä pannulle pari ruokalusikallista pastan keitinvettä, ja kun herneet alkavat lämmitä, lisää creme fraiche. Raasta kastikkeeseen parmesaania ja tarkista suola. Kun pastan keittoajasta on minuutti jäljellä, tarkista sen kypsyys. Valuta pasta lävikössä ja sekoita hyvin kastikkeen joukkoon. Annostele lautasille ja viimeistele parmesaanilla ja lorauksella oliiviöljyä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti