13. heinäkuuta 2013

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Mitä tehdä, kun palaat nälkäisenä yöllä kotiin rokkijuhlista? Nakkikioskijonottamiset eivät kiinnosta ja jotakin pitäisi keksiä. Jääkaapista löytyy vain erinäisiä rokkijuomia - nesteytys on ainakin mietitty. Omasi ja rokkivieraiden massut pitäisi ruokkia nopeasti jollakin helpolla eväällä. Ratkaisu on tietenkin pastojen klassikko: spaghetti aglio olio e peperoncino. Siihen löytyy aina aineet! Tänä vuonna rokkivieraamme osasivat jo toivoa tätä, sitä kun oli valmistettu edellistenkin festareiden aikaan.


Spaghetti aglio, olio e peperoncino

  • hyvää spagettia (De Cecco olisi parasta)
  • hyvää oliiviöljyä (EVO, esim. Bertolli)
  • valkosipulia (yksi kynsi per syöjä)
  • peperoncinoa (kuivattuja italialaisia chilipalkoja)
  • keitinveteen reippaasti suolaa

Laita iso kattila täyteen vettä, lämmitä kunnolla kiehuvaksi ja lisää pari ruokalusikallista suolaa. Heitä spagetti sekaan ja hämmennä hetken päästä, ettei spagetti tartu toisiinsa kiinni. Freesaa valkosipuli varovasti isolla pannulla. Käytä reippaasti oliiviöljyä ja varo polttamasta valkosipulia. Lisää murskattu peperoncino joukkoon ja sammuta liesi. Minuuttia ennen pakkauksessa mainittua keittoaikaa kokeile pastan kypsyyttä. Tarkoitus olisi jättää spagetti keskeltä napakaksi mutta kuitenkin pinnalta pehmeäksi. Valuta pasta nopeasti, älä huuhtele, ja kaada se pannulle. Sekoita hyvin ja annostele syville lautasille. Kaada vielä päälle loraus oliiviöljyä. Parmesaani ei välttämättä kuulu tähän köyhän kansan pastaan, mutta päätä itse - tämä ei ole tiukkapipoisten eväs.

Meiltä päin ei saa enää De Cecco- kuivapastoja, joten italian reissulla on pakko hamstrata




















Biisisuositus : Neil Young - Hey Hey, My My

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti