1. huhtikuuta 2013

Pääsiäislammas Kashmirin tapaan

Pääsiäissunnuntaina päätimme sitten tehdä lammasta toisella tavalla. Klassikko on tämäkin annos, tosin hieman kauempaa, kashmirista asti.


Rogan Josh

  • 8 valkosipulin kynttä
  • 5 cm pala tuoretta inkivääriä
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl mietoa chilijauhetta
  • 2 tl paprikajauhetta
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • 1 kg luutonta lampaan lihaa
  • 5 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 6 kokonaista kardemumman palkoa
  • 4 neilikkaa
  • 2 laakerinlehteä
  • 1 kanelitanko
  • 1 ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 4 sahramin luottia sekoitettuna tilkkaan maitoa
  • ripaus garam masalaa lopuksi

Tee ensin kuivamausteista marinadi. Murskaa inkivääri ja valkosipuli morttelissa tahnaksi, lisää chilijauhe, paprikajauhe ja korianteri. Kuutioi lihat, laita isoon kulhoon ja sekoita marinadin kanssa hyvin. Jätä jääkaappiin maustumaan ainakin kahdeksi tunniksi tai mieluummin yön yli.

Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista sipuleita miedossa lämmössä kymmenisen minuuttia, niin että ne muuttuvat kullanruskeiksi. Nosta sipulit öljystä sivuun ja lisää pannulle kardemumman palot, kokonaiset neilikat, laakerinlehdet ja kanelitanko. Paista minuutti. Nosta lämpöä ja lisää lihat ja sipuli. Paista pari minuuttia, vähennä lämpöä ja anna muhia kannen alla 15 minuuttia.  Poista kansi ja keitä neste lähes pois, lisää sitten pari desiä vettä ja peitä taas kannella. Hauduta vajaa tunti, lisää vettä jos näyttää että liha palaa pohjaan. 

Kun liha on lähes kypsää, sekoita joukkoon jogurtti. Lisää lopuksi maitoon liotettu sahrami, ota pannu pois liedeltä ja viimeistele maut garam masalalalla. Tarjoa intialaisen leivän tai riisin ja raitan kanssa.


Biisisuositus: Led Zeppelin - Kashmir


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti