17. maaliskuuta 2013

You ain't nothing but a hot dog



Tämän illan teema lähti liikkeelle viinistä, joka löytyi Ruotsin laivalta. Elvis the King Cabernet Sauvignon oli tietysti pakollinen ostos Elvis -fanille, mutta voin suositella sitä myös muillekin makunsa puolesta. Rokkiviineistä olen maistanut aikaisemmin Motörhead -viiniä, josta jäi hieman ylihinnoiteltu maku (pullo noin 15 euroa). Odotukset eivät siis olleet korkealla Elvis -viininkään suhteen, mutta tämähän osui ja upposi. Eikä laivan tax free hinta ollut kuin noin 10 euroa. Harmikseni en ole bongannut tätä viiniä alkosta, se olisi must have -viini esimerkiksi grilliruoalle. Viiniä tuottaa Elvis Presley Wine Cellars, ja heidän sivuillaan www.elviswine.com voi käydä tutustumassa tähän tuotteeseen paremmin. Elvis -viini sai kyytipojakseen tänä iltana hodareita ja ribsejä amerikan malliin. Jälkkäriksi nautimme amerikkalaista juustokakkua.



Hodarien teossa ei sitten päätetty mennä helpoimman kautta, vaan teimme itse myös hodarisämpylät. Resepti löytyi jenkkiläisestä blogista nimeltään Annie's Eats. Annie kiteyttää ruokafilosofiassaan, että ruoanlaiton täytyy olla hauskaa. Tämähän toteutui, kun nelivuotiaan kanssa annoimme jauhojen pöllytä keittiössä. Ja se lopputulos! En enää ikinä kotona valmista hodareita teollisista sämpylöistä. Näistä tuli perheeseemme uusi suosikki.

Sämpylän sisään sujautettiin pitkä frankfurter -tyylinen nakki, itse tehtyä sipulikastiketta ja coleslawta sekä amerikkalaista sinappia. Ketsuppipullo olisi muutoin jäänyt jääkaappiin, mutta perijätär ei oikein syttynyt ketsupittomalle hodarille.



Hot Dog sämpylät (8 kpl)


  • 1 rkl sokeria
  • 15 g tuorehiivaa
  • ½ dl lämmintä vettä
  • 2,5 dl lämmintä maitoa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl suolaa
  • noin 7-9 dl jauhoja
  • voitelemiseen kananmuna ja tilkka vettä

Sulata sokeri ja hiiva kulhossa lämpimään veteen. Lisää lämmin maito, öljy ja suola. Alusta noin 7 dl jauhoja taikinaan. Tämän jälkeen lisää jauhoja vähän kerrallaan kunnes taikina irtoaa hyvin kulhon reunoista. Anna taikinan kohota kevyesti öljytyssä kulhossa liinan alla noin tunti. 

Pyörittele taikinasta kevyesti öljytyllä alustalla 8 pitkulaista sämpylää. Kohota vielä leivinpaperilla liinan alla noin 45 minuuttia. Voitele ja paista 200 asteisessa uunissa 18-20 minuuttia kunnes sämpylät ovat kauniin ruskeita.

Sipulikastike Hot Dogille 

(New York Pushcart Hot Dog Onion sauce)
  • 2 sipulia viipaloituna
  • 2 rkl öljyä
  • ½ dl ketsuppia
  • ripaus jauhettua kanelia
  • muutama tippa tabascoa
  • ½ tl chilijauhetta
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 dl vettä

Viipaloi sipuli ja kuumenna öljy paistinpannulla. Kuullota sipuleita pannulla muutama minuutti, kunnes väri muuttuu kullan keltaiseksi. Lisää ketsuppi, kaneli, tabasco, chilijauhe ja suola. Kaada joukkoon vesi ja vähennä hönkää liedeltä. Anna kiehua ilman kantta kymmenisen minuuttia, kunnes rakenne on sopivan sakea.




Viinisuositus : Elvis the King Cabernet
Biisisuositus : Mitäs luulisit ?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti