10. maaliskuuta 2013

Helppoa nautintoa


Panna cotta on jälkkäri vailla vertaa. Sen voi valmistaa vaikka jo herkuttelua edeltävänä iltana. Mielestäni aito vanilja tuo keitettyyn kermaan oikeaa makua, vaikkakaan alkuperäiseen piemontelaiseen panna cotta reseptiin vanilja ei kuulu. Alla olevasta ohjeesta riittää kolmelle nautinnon nälkäiselle.

Vaniljainen panna cotta

  • 3 dl kuohukermaa
  • 50 g sokeria
  • ½ vaniljatanko
  • 1 ½ liivatelehteä


Laita liivatelehdet likoamaan väljään kylmään veteen 10 minuutiksi. Halkaise vaniljatanko ja lisää se siemenineen kattilaan kerman ja sokerin kanssa. Kiehauta seos. Purista liivatteista vesi pois ja sekoita huolellisesti kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä hiukan, jonka jälkeen kaada seos annosmaljoihin. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia.

Perus panna cottaan saa helposti vaihtelua, kun muuttaa lisuketta. Lisukkeena voi tarjota, marjoja, hedelmiä tai näistä tehtyjä kastikkeita. Tämänkertaisen version täydentävät passionhedelmistä tehty kastike sekä karamellisoidut pinjansiemenet.

Passionkastike

  • 3 passionhedelmää
  • vettä 
  • tomusokeria

Koverra kolmesta passionhedelmästä sisus kattilaan. Lisää pari ruokalusikallista vettä ja makusi mukaan tomusokeria. Anna kiehua hiljaisella lämmöllä muutama minuutti. Mikäli et pidä hedelmän siemenistä, siivilöi ne pois. Lisää jäähtynyt kastike panna cottan pinnalle. Siirrä jääkaappiin odottamaan nautiskelua. 


Karamellisoidut pinjansiemenet

  • 25 g hienoa sokeria
  • 25 g pinjansiemeniä

Paahda pinjansiemenet kuumalla pannulla. Varo kärventämästä niitä. Kuumenna sokeri pannulla keskilämmöllä kunnes se on kokonaan sulanut. Nakkaa pinjansiemenet pannulle sokerin sekaan. Nosta kauttaaltaan sokerissa uineet pinjansiemenet öljytylle leivinpaperille jäähtymään. Murskaa massa ja ripottele panna cottan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti