15. helmikuuta 2013

Papuja ja Prosciuttoa

Tutustuimme tähän italialaiseen pikaruokaan kai ensimmäisen kerran David Roccon ohjelman avulla. Siitä lähtien olemme tehneet tätä helppoa, nopeaa, mutta maistuvaa salaattia aina silloin tällöin.Tämä sopii hyvin niin antipastiksi, lisukkeeksi tai ihan vain pikaruoan tapaan nautittavaksi telkkarieinekseksi. Roccon ohje pohjautui säilyketonnikalaan mutta hyvin tämä toimii myös prosciuton kanssa.


Papu-prosciutto-salaatti

Insalata di fagioli e prosciutto (oma käännösyritys)
  • 400 g valkoisia tölkkipapuja, esim cannellino
  • 100 g prosciuttoa tai serranoa
  • 1 lehtisellerin varsi
  • pari rkl hyvää oliiviöljyä
  • puolen sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria

Huuhtele ja valuta pavut. Kuutioi sellerinvarsi ja revi kinkku pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kulhoon, lisää sitruunamehu sekä oliiviöljy ja sekoita. Säädä hieman suolan kanssa, maut tulevat siten paremmin kielelle. Pistä jääkaappiin maustumaan kymmeneksi minuutiksi.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti