17. helmikuuta 2013

Kurkkuraita

Jogurttikastike eli raita raikastaa ja viilentää mukavasti mausteisen curryn. Sitä voi käyttää myös dippinä ja grilliruokien lisukkeena. Kurkkuraita muistuttaa kreikkalaisten ylpeyttä, tsatsikia, mausteet vain eroavat. Seuraavasta ohjeesta riittää neljälle lisukkeeksi.

Kurkkuraita 

  • 2,5 dl jogurttia
  • 1 ¼ dl kuorittua ja hienoksi silputtua kurkkua
  • suolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1/8 tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl sokeria
  • hyppysellinen paprikajauhetta
  • 1 tl silputtuja korianterinlehtiä

Vatkaa jogurtti ja sekoita joukkoon kurkku, josta olet pusertanut pois liian nesteen. Mausta suolalla, pippurilla, jauhetulla kuminalla ja sokerilla. Laita raita tarjoilukulhoon ja koristele paprikalla ja korianterinlehdillä. Säilytä viileässä tarjoiluun saakka.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti